Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, İl Başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve yönetimleri, STK temsilcileri çok sayıda teşkilat mensuplarının katılımı ile gerçekleştirilen ilçe kongrelerinde birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun’da 9 Eylül'de tarihinde başlayan kongre süreci, 11 Eylül'de Ayvacık ve Terme kongresi ile devam etti. MHP Ayvacık ilçe kongresinde mevcut başkan Ali Duman tekrar seçilirken, Terme İlçesi’nde Ercan Kaya seçildi. Terme divan başkanlığını, MYK üyesi Hüseyin Edis yaptı.

MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, ilçe kongrelerinde  yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"21. yüzyılda, insanlık için temel kavramlar olan demokrasi ve milliyetçilik, birlikte çalışarak insanlığın çoğulculuğunu ve dayanışmasını destekleyen iki önemli unsur olacaktır. Tarih, geçmişten bugüne ve bugünden yarına şekillenir, bu nedenle geçmişe ve bugüne olan bakışımız, geleceğimizi belirlememizde hayati bir rol oynar. Milliyetçilik ve demokrasi, yeni yüzyılda giderek daha fazla önem kazanacak olan fikirler ve hassasiyetler sistematiği olmaya devam edecektir. Milliyetçi hareket, sadece bugünü değil, aynı zamanda geleceği de şekillendirmek için büyük bir çaba gösterecektir.

Şehrimizin birlik ve beraberlik ruhu bozulmadan gelişip yükseleceğine içtenlikle inanıyoruz. Yorulmadan, beklemeksizin, gecikmeden, kızılelmanın ilkeleri ve ülküleri heyecanıyla mücadelemize devam edeceğiz. Yaptığımız işi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz. Siyasetin dar labirentlerine sıkışmadan Türklüğün ve Türk milletinin özlemlerini dile getireceğiz. Geleceği görmek için geriye dönüp bakmaya çalışanların saplantıları hala bugün de var. Ancak unutulmamalıdır ki elin atına binen tez iner.

Yolumuz doğru olsa da yükümüz ağır olsa da, her adımla biraz daha yaklaşacağımıza inanıyoruz. Tanrı Dağı'nın yamaçlarına türklük yaşandıkça Milliyetçi Hareket Partisi yürümeye devam edecek ve bu kutlu ve uzun yolculuğun önünde hiçbir zorluk engel olamayacaktır. Güvence Türklüğün ana fikri, Türk milletinin ana karargahı olan Milliyetçi-Ülkücü Harekettir. Birlikte olacağız, güçlü olacağız ve her zaman canlı kalacağız. Biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz. Kazananın Samsun olacağına inanıyoruz. Sayın Genel Başkanımız, bilge liderimiz Devlet Bahçeli'nin emir ve talimatları doğrultusunda, yerelde iktidar, ülkede istikrar için 2024'e doğru 'Diyar Diyar Anadolu' diyoruz. Hepinize teşekkürlerimi sunar, sizi saygı ve sevgiyle selamlarım ve Cenab-ı Allah'a emanet ederim. Ne mutlu Türk'üm diyene."

Ercan ÜSLÜ