Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve yönetimleri ve delegeleriyle gerçekleştirilen İlkadım ilçe kongresinde birlik ve beraberlik mesajı verildi.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Samsun’da 9 Eylül'de tarihinde başlayan kongre süreci, 24 Eylül'de İlkadım kongresi ile ilçe kongreleri tamamladı. 24 Eylül'de MHP ilkadım ilçe kongresinde Yavuz Anuk başkan seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, ilçe kongresin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün burada, Türk milletinin sevgisi, bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisi ile dolu bir topluluk olarak bir araya geldik. Biz, Milliyetçi-Ülkücü hareket olarak, ezeliden ebede kadar sürecek olan bağımsızlık idealiğimizin sembolüyüz. Vatan sevgisi, içimizde hiç sönmeden yanmaya devam eden bir meşaledir. Hain nifak odaklarına karşı dimdik duran ve asla yıkılmayan bir kale gibiyiz. Türk milliyetçiliğinin temsilcileri olarak, bu hareket altında bir araya geldik ve bu hareket ülkemizin geleceğinin temelini oluşturuyor. İç ve dış vesayet odaklarının korkulu rüyası olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Teşkilatların önemine vurgu yapan Mucur, "İlkadım ilçe teşkilatı olarak, parti üyelerinin eğitimi, toplumla etkili iletişim kurma ve vatandaşların ihtiyaçlarını anlama konularında büyük bir sorumluluk taşıyorsunuz. Bu sorumluluğun bilincinde olarak hareket etmek, milletimize daha iyi hizmet etmemiz için son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İlkadım İlçe Başkanı Yavuz Anuk, kongrenin coşkusunu ve milliyetçi hareketin gücünü belirterek, "Bu kongreye katılan tüm ülküdaşları selamlıyorum. Milliyetçi hareketin güçlü ve inançlı kadroları, bugün de burada ve geleceğe güvenle ilerliyor" dedi.

Anuk, milliyetçi hareketin geçmişten gelen deneyimlerinden ve vatan sevgisinden ilham almanın önemine dikkat çekti. Ayrıca, kongre salonunda milliyetçi hareketin vatan sevgisiyle dolu bir ruhun coşku ve heyecanla yükseldiğini ifade etti.